Τα top 5 tips στο Video Conferencing

Τα top 5 tips στο Video Conferencing

Τον τελευταίο χρόνο οι ψηφιακές συναντήσεις ήρθαν στην ζωή μας, είτε το θέλαμε, είτε όχι. Ήταν μία απότομη αλλαγή που μας ανάγκασε όλους να μάθουμε όσο τον δυνατόν γρηγορότερα. Προβλέποντας ακόμη περισσότερα online meetings στο κοντινό μέλλον, σας παρουσιάζουμε μία σύντομη λίστα με τις 5 πιο σημαντικά tips για το Video Conferencing

Μην κρύβεστε, κρατήστε οπτική επαφή

Ανοίξτε την κάμερά σας! Οι βιντεοσυσκέψεις είναι ήδη απρόσωπες – η σύσκεψη με μία κλειστή κάμερα καθιστά σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή. Με ενεργοποιημένη την κάμερα, καθήστε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η κάμερα να σας δείχνει από τη μέση μέση ή από το στήθος και πάνω και κοιτάξτε απευθείας στην κάμερα. Η άμεση οπτική επαφή με την κάμερα δίνει στο κοινό την εντύπωση της επαφής με τα μάτια, καθιστώντας την αλληλεπίδραση περισσότερο φυσική.

Σας βλέπουν

Παρ’όλο που έχουμε συνηθίσει να φοράμε τις φόρμες μας τον τελευταίο χρόνο, αποφύγετε να ντυθείτε με τον ίδιο τρόπο σε επαγγελματική συνάντηση. Η εμφάνιση συνήθως λέει πολλά, όπως και η συμπεριφοράς μας, οπότε αποφεύγετε να κάνετε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με την συνάντησή σας.

Αποφύγετε «φλύαρα» φόντα

Οι άνθρωποι συνήθως είμαστε περίεργα πλάσματα και οτιδήποτε έχετε στο φόντο της κάμεράς σας θα προσελκύσει αναμφίβολα την προσοχή των συναδέλφων σας, το οποίο δεν είναι ιδανικό. Εάν δεν μπορείτε να ρυθμίσετε την κάμερά σας με ένα κάδρο που να μην αποσπά την προσοχή, χρησιμοποιήστε εικονικό φόντο που θα κρύψει οτιδήποτε πίσω σας, αρκεί να επιλέξετε ένα διακριτικό σχέδιο. Επίσης, για τον επιπλέον θόρυβο που μπορεί να υπάρχει, μη ξεχνάτε να κλείνετε το μικρόφωνό σας όταν δεν μιλάτε.

Φιλοξενήστε την συζήτηση

Η διαχείριση μιας βιντεοκλήσης συνοδεύεται από πολλές ευθύνες, κάποιες που είναι προφανείς και κάποιες όχι τόσο. Οι προφανείς: Να είστε παρών νωρίς. Ελέγξτε την σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και καλωσορίστε τους συνομιλητές σας ξεχωριστά. Ορίστε επίσης διαλείμματα κάθε μιάμιση ώρα, στα οποία θα απενεργοποιείτε τις κάμερες και τα μικρόφωνα όλων. Να αποδέχεστε πάντα κι εκείνους που μπαίνουν καθυστερημένα και να αποχωρείτε πάντα στο τέλος της συζήτησης. Τέλος, ζητήστε πάντα άδεια πριν από κάθε μαγνητοσκόπηση της συζήτησης από τους συνομιλητές σας.

Τεχνικός Έλεγχος

Τέλος, δοκιμάστε διάφορες λειτουργίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την διάρκεια των κλήσεων. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε με τον τρόπο κοινής χρήσης διαφορετικών οθονών και να μάθετε πως είναι οι διαφορετικές προβολές, καθώς και τι είναι ορατό σε ποιόν. Αυτό, σας βοηθάει να αποφύγετε κάποιες στιγμές, που ενοχλητικές καρτέλες του υπολογιστή σας, εμφανίζονται εν άγνοιά σας στο κοινό.

Η ουσία είναι ότι οι βιντεοδιασκέψεις ήρθαν για να μείνουν! Αυτές οι βασικές συμβουλές θα διασφαλίσουν ότι τα meeting σας θα πάνε καλά. Τα panelNovoDisplay και NovoTouch διαθέτουν προεγκατεστημένες εφαρμογές από τα δημοφιλέστερα εργαλεία τηλεδιάσκεψης, για να ξεκινήσετε με ευκολία. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας στο 210-3809605 & στο bon@bonstudio.gr για να προτείνουμε την καλύτερα λύση για τις ανάγκες σας.

TOP 5 TIPS

  1. Μην αγνοείτε την κάμερα

Ανοίξτε και κοιτάξτε την κάμερα για να δώσετε την εντύπωση της οπτικής επαφής με το κοινό σας.

  1. Να φαίνεστε και να φέρεστε με επαγγελματισμό

Μην αφήνετε πρόχειρη ενδυμασία και προσωπικά αντικείμενα να χαλάσουν μια επαγγελματική συνάντηση.

  1. Μην αφήνετε να κλέψει την παράσταση το φόντο σας

Χρησιμοποιήστε εικονικό φόντο εάν δεν μπορείτε να έχειτε ένα σχετικά απλό φόντο για την κλήση.

  1. Φιλοξενήστε την συζήτηση

Να είστε εκεί από νωρίς, να έχετε ελέγξει την σύνδεσή σας, να καλωσορίσετε τον καθένα ξεχωριστά και πάντα να φεύγετε τελευταίοι.

  1. Εξοικειωθείτε με την τεχνολογία

Δοκιμάστε λειτουργίες και νιώστε «οικεία» με τις λειτουργίες του προγράμματος που χρησιμοποιείτε πριν την συνάντησή σας.

Comments are closed.