Τα Απαραίτητα “εργαλεία” ήχου του podcast!

Τα Απαραίτητα “εργαλεία” ήχου του podcast

Το podcast στις μέρες μας είναι από τις πιο trend τάσεις σε μία νέα άποψη για “ψηφιακές” σειρές που έχουν μόνο ήχο, διατίθενται μόνο μέσω του διαδικτύου και είναι πολύ εύκολο οι συνδρομητές που “ακολουθούν” διάφορους podcasters να κάνουν download τα αρχεία αυτά προς ακρόαση.

Εκτός από τα απαραίτητα εργαλεία software που πρέπει να έχει ένας podcaster όπως Skype Account, Recording & Editing Software, ID3 Editor, Podcast hosting account, Software Design κ.α. υπάρχουν και συγκεκριμένα προϊόντα ήχου που πρέπει να έχει κανείς για να μπει στον κόσμο του podcasting και να μπορέσει να δημιουργήσει τις δικές του σειρές ή επεισόδια.

1. Ένα καλό μικρόφωνο

Το podcast στηρίζεται κυρίως στην υποκριτική ικανότητα του εκάστοτε podcaster και του επιτελείου που πιθανόν να χρησιμοποιεί ώστε να μπορεί να πραγματωθεί μία τέτοιου είδους “ψηφιακή” σειρά ή και μεμονωμένου επεισοδίου. Είναι βέβαιο ότι η χρήση ενός καλού USB μικροφώνου μεγάλου διαφράγματος πυκνωτικό είναι επιβεβλημένο.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές ανάμεσα σε USB μικρόφωνα που δεν χρειάζεται η χρήση μιας κάποιας USB κάρτας ήχου. Οι επιλογές ποικίλουν όπως:

Μικρόφωνο AKG LYRA

Μικρόφωνο Apogee HypeMiC

Μικρόφωνο Apogee Mic+

2. Ακουστικά

Τα ακουστικά είναι ένα ακόμα απαραίτητο “εργαλείο” για τους Podcasters. Συνήθως μιλάμε για ακουστικά κλειστού τύπου ώστε να αποφεύγονται τυχόν feedback από τα ακουστικά προς το μικρόφωνο σε foldback monitoring mode κατά την ηχογράφηση φωνής. Οι επιλογές πολλές, μερικές από αυτές:

Ακουστικά AKG K 92

Ακουστικά Kurzweil HDS1

Ακουστικά Austrian Audio HI-X55

3. Ένα καλό Bundle

Ένα καλό bundle για τους πιο απαιτητικούς που θα μπορούσε να συνδυάσει όλα τα παραπάνω με εξωτερική κάρτα ήχου USB– πυκνωτικό μικρόφωνο μεγάλου διαφράγματος – Ακουστικά ως μία “all in one” εναλλακτική λύση, όπως τα παρακάτω:

Scarlett Solo Studio 3rd Gen

Scarlett 2i2 Studio 3rd Gen

4. Pop Filter

Οπωσδήποτε και ιδιαίτερα αν κανείς διάλεγε την λύση ενός καλού πακέτου, τότε η χρήση ενός Pop Filter θα ήταν επιβεβλημένη όπως τα παρακάτω Pop Filters:

AKG PF80

BESPECO FPOP01

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το ηχητικό τμήμα της εταιρείας στο 210-3809605 και οι συνεργάτες μας θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν!

Comments are closed.