Η Roland δείχνει τον δρόμο στα 4K Multi Format Video Switcher με το νέο μοντέλο V-600UHD!

Το V-600UHD επιτρέπει την αναβάθμιση των πηγών σε 4K HDR format όποτε αυτό απαιτείται!

Η
Roland Professional A/V παρουσιάζει το Multi Format Video Switcher V-600UHD, παρέχοντας την δυνατότητα την υψηλής ανάλυσης Full 4K σε ένα Switcher που επιτρέπει την μετάβαση στην ανάλυση 4K σταδιακά και όταν απαιτηθεί από τον τελικό πελάτη. Με την ενσωματωμένη τεχνολογία της Roland, Ultra Scaler παρέχεται την δυνατότητα του scaling και formatting του σήματος σε κάθε μία ξεχωριστά από τις εισόδους του V-600UHD, επιτρέποντας την ταυτόχρονη χρήση πηγών 4K και Full HD, προσφέροντας παράλληλα ταυτόχρονη ανάλυση 4K αλλά και 1080p.

Το
V-600UHD χρησιμοποιεί τεχνολογία High Dynamic Range (HDR) για τη διατήρηση των λεπτομερειών στις σκοτεινότερες και τις φωτεινότερες περιοχές μιας εικόνας για ποιοτικότερο αποτέλεσμα. Για την χρήση IMAG «μεγέθυνση της εικόνας», η τεχνολογία HDR καθιστά ευκολότερο να επιτυγχάνεται ο καλά ισορροπημένος φωτισμός των σκηνών χωρίς υπερβολικό κορεσμό της εικόνας από την τεχνολογία Standard Dynamic Range (SDR). Με την πλήρη υποστήριξη 60Hz frame rate, το V-600UHD προσφέρει ομαλή και ευκρινή εικόνα χωρίς τη θολότητα που εμφανίζεται όταν υπάρχει γρήγορη κίνηση με ρυθμός ανανέωσης 30Hz. Το V-600UHD υποστηρίζει το πρότυπο BT.2020, με τις υψηλότερες προδιαγραφές Wide Color Gamut (WCG) όπως και τα RGB και BT.709 standards προκειμένου να εμφανίζονται τα χρώματα με υψηλότερο ρεαλισμό και βελτιωμένη ακρίβεια, ειδικά για τις περιοχές του κόκκινου και κίτρινου χρώματος.

Η εσωτερική επεξεργασία χρωμάτων 10bit χωρίς την ανάγκη αναπροσαρμογής χρώματος (4:4:4) μειώνει την χρωματική απόκλιση και οξύτητα του υψηλής πιστότητας περιεχομένου από υπολογιστή, καθιστώντας εύκολη την ανάγνωση κειμένων με μικρές γραμματοσειρές αλλά και άλλων λεπτομερειών. Παρόλο που το περιεχόμενο 4K είναι 2160 pixels σε ύψος, το DCI ή το «Cinema 4K» έχει πλάτος 4096 pixel, το οποίο είναι 256 pixels ευρύτερο από το UHD. Το V-600UHD υποστηρίζει την ανάλυση για DCI και Cinema 4K ικανοποιώντας τις ανάγκες οποιουδήποτε σχεδιαστή.

Οι τέσσερις είσοδοι HDMI 2.0 και δύο είσοδοι 12G-SDI του V-600UHD αποτελούν το τέλειο συμπλήρωμα για την παραγωγή ζωντανών εκδηλώσεων που βασίζονται σε πολλαπλές πηγές αναπαραγωγής, υπολογιστών και βίντεο με υποστήριξη κάμερας IMAG. Κάθε είσοδος υποστηρίζει ανεξάρτητα σήμα και
scaling FHD, UHD 4K, DCI 4K και αναλύσεις υπολογιστή από UXGA έως και DCI 4K χωρίς την ανάγκη εξωτερικών μετατροπέων. Το παραμετροποιήσιμο multi-viewer μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να απεικονίζει όλες τις πηγές, το πρόγραμμα και την προεπισκόπηση σε μια HD οθόνη με πλήρη συμβατότητα σε σχεδόν οποιαδήποτε οθόνη HDMI. Οι έξοδοι επίσης υποστηρίζουν downscaling σε FHD για την τροφοδοσία streaming κωδικοποιητών ή άλλων πηγών FHD.

Το V-600UHD έχει επίσης εξαιρετικά υψηλή ποιότητα scaler εξόδου «dot-by-dot» που επιτρέπει την απευθείας σύνδεση της εξόδου σε ένα controller LED screen με ακριβώς τις διαστάσεις σε pixel που απαιτούνται, εξαλείφοντας το κόστος για την προσθήκη ενός ακριβού και εξειδικευμένου scaling επεξεργαστή.

Το V-600UHD μπορεί να δώσει αξία στην παραγωγή χωρίς να αυξήσει το κόστος κτήσης ή ενοικίασης επιπλέον εξοπλισμού καμερών. Όταν απαιτείται από την παραγωγή ένα γενικό πλάνο της σκηνής, λήψη μεσαίου πλάνου των ομιλητών αλλά και κοντινά πλάνα, η ενσωματωμένη λειτουργία (
ROI) του V-600UHD επιτρέπει στους χειριστές να τοποθετήσουν μια μόνο κάμερα 4K με γενικό πλάνο στην σκηνή και στη συνέχεια να εφαρμόσουν τις λειτουργίες κατανομής της εισόδου και scaling που διαθέτει το V-600UHD για να “κόψουν” μέχρι και οκτώ «λήψεις» και να τις αντιστοιχήσουν στα cross points του V-600UHD. Το V-600UHD υποστηρίζει επίσης δύο παράθυρα “Εικόνα-σε-Εικόνα” (PnP). Μέσω των πλήρως προσαρμόσιμων αναλογιών της εικόνας, του μεγέθους και του scaling των πηγών εισόδου, το περιεχόμενο μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε είναι επιθυμητό στην οθόνη, επιτυγχάνοντας effects που είναι δυνατών να δημιουργηθούν μόνο με εξειδικευμένους επεξεργαστές εικόνας.

Η διαχείριση του ήχου του V-600UHD γίνεται με υψηλής ποιότητας επεξεργαστή 24 bit / 48 kHz. Χρησιμοποιώντας την λειτουργία “
audio follow video” του V-600UHD, ο ήχος μπορεί να γίνει de-embed από την τρέχουσα επιλεγμένη πηγή και να αποσταλεί σε εξωτερικό μίκτη ήχου. Το τελικό mix του προγράμματος από τον ίδιο μίκτη ήχου μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε μία ή όλες τις εξόδους βίντεο του V-600UHD ώστε να τροφοδοτήσει με την εικόνα και τον ήχο του τελικού προγράμματος έναν κωδικοποιητή για streaming, έναν καταγραφέα εικόνας, έναν χώρο προβολών ή άλλους προορισμούς.

Το
Multi Format Video Switcher V-600UHD της Roland θα είναι διαθέσιμος στο Q2 του 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του
V-600UHD
https://proav.roland.com/global/products/v-600uhd/
ή να επικοινωνήσετε με τους εξειδικευμένους συνεργάτες της εταιρείας Bon Studio.

Comments are closed.