Η Genelec λανσάρισε την Smart IP Audio Platform στην ISE 2019

Η Genelec – ο παγκόσμιος ηγέτης στα επαγγελματικά ηχεία monitor – παρουσιάζει μια μοναδική πλατφόρμα ανοικτής τεχνολογίας δικτύωσης IP στην ISE 2019. Αυτή η πλατφόρμα απευθύνεται ειδικά στην αγορά του installation και παρέχει τροφοδοσία, σήμα, λειτουργίες ρύθμισης και παρακολούθησης, calibration με ένα μόνο καλώδιο CAT5.

Η νέα τεχνολογία θα ενσωματωθεί σε μια σειρά από τα ηχεία για εγκαταστάσεις της Genelec, ξεκινώντας από το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Με βάση την τεχνολογία IP και το Power over Ethernet (PoE), η πλατφόρμα της Genelec περιλαμβάνει σύστημα εσωτερικής τροφοδοσίας κατασκευής Genelec που παρέχει πολύ υψηλότερο SPL από ό,τι ήταν δυνατόν μέχρι τώρα μέσω οποιουδήποτε συμβατικού PoESwitch. Η λύση της Genelec είναι αρκετά ισχυρή για να τρέξει συστήματα μικρού και μεσαίου μεγέθους, κάτι που είναι παγκόσμια πρωτοπορία.

Εκτός από την κορυφαία παροχή ισχύος, η έξυπνη πλατφόρμα IP της Genelec επιτρέπει επίσης την εύκολη εγκατάσταση, την εποπτεία, τη διαχείριση και την παρακολούθηση μέσω IP χάρη στο εξελιγμένο λογισμικό διαχείρισης των ηχείων της Genelec. Η ιδέα της διαχείρισης των ηχείων από το λογισμικό είναι ήδη ένα καθιερωμένο εργαλείο στη γκάμα των ηχείων της Genelec, αλλά για να αντιμετωπίσει τις ειδικές ανάγκες της installation αγοράς, η Genelec έχει αναπτύξει ειδικό λογισμικό που προσφέρει μια σειρά εργαλείων που εστιάζουν στην επίλυση συγκεκριμένων προβλήματα ήχου στην εγκατάσταση όπως: της ανεύρεσης των συσκευών, αυτόματης ισοστάθμισης και calibration του δωματίων, οργάνωση του συστήματος και παρακολούθηση της εγκατάστασης. Με λίγα λόγια, εξοικονομούμε τεράστιο εργασιακό χρόνο εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι το σύστημα λειτουργεί με εξαιρετική σαφήνεια και ευκρίνεια ομιλίας.

Η έξυπνη λύση της IP πλατφόρμας είναι συμβατή με τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα δικτύωσης ήχου μέσω IP για πλήρη ευελιξία και δυνατότητα επέκτασης. Κάθε ηχείο θα περιλαμβάνει επίσης και μια αναλογική είσοδο, αυξάνοντας την ευελιξία για τον σχεδιασμό του συστήματος.

Σύμφωνα με τον Aki Mäkivirta, διευθυντή του R&D της Genelec, η ανάπτυξη της πλατφόρμας τεχνολογίας μέσω IP προσφέρει στους εγκαταστάτες μια εύκολη και οικονομικά αποδοτική λύση για ασύγκριτα υψηλής ποιότητας ήχο στις εγκαταστάσεις:

«Με τα πάντα που χρειάζεστε να μπορούν να προσφερθούν μέσω ενός τυποποιημένου καλωδίου δικτύου – που περιλαμβάνει αρκετή ισχύ για να οδηγήσει εφαρμογές μεσαίου SPL power – οι εγκαταστάτες έχουν μια ολοκληρωμένη λύση στα χέρια τους: τα υψηλότερης ποιότητας μεγάφωνα με ενσωματωμένη επεξεργασία σήματος (DSP), ενσωματωμένους ενισχυτές ισχύος και αυτόματο calibration των χώρων, υποστηριζόμενα από την φημισμένη κορυφαία ποιότητα και κατασκευή των ηχείων της Genelec. Επιπλέον, δεδομένου ότι όλες οι υλοποιήσεις της Genelec πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο μας στη Φινλανδία και ακολουθούν αυστηρές νόρμες για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και είναι σχεδιασμένα να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν είναι κάτι ευκολότερο για εμάς από το μπορούμε να εγγυηθούμε στους εγκαταστάτες αλλά και στους πελάτες μας την πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής και την κορυφαία ηχητική ποιότητα.»

Ανακαλύψτε τα προϊόντα της Genelec εδώ.

Comments are closed.